Dette er interiørtrendene for 2017

Kjøkken med nærvær

Kjøkkenet har blitt en integrert del av stuen og resten av boligen. Det er populært å integrere kjøkken og stue, for å skape samlingspunkt i hjemmet. Med dette har kjøkkentrenden blitt mer «koselig». En enkel måte å tilføre varme og stemning på, er å bruke varme metaller som kobber, messing og bronse. Naturlig treverk er også materialer som tilfører «kos og varme». i tillegg til planter som er viktig for å skape en lun og hyggelig atmosfære.

Farger

Fargenes inntog i hjemmene har endelig nådd kjøkkenet.

Man våger å gå litt utenfor din egen komfortsone, når det kommer til fargevalg. Mange klinker til med kraftige farger, som oransje eller gult.

Det er kontraster mellom markante og nøytrale farger. Det har blitt moderne å blande farger og materialer som skaper kontraster. Her i Norge blander vi bløtere farger som marineblå og avdempet grå. I tillegg blir det mer og mer populært å mikse bløte pastellfarger med tre eller naturstein, som for eksempel en bordplate i marmor eller granitt.

Naturlig.

Natur er en viktig trend, og på kjøkkenet sees det blant annet på materialvalget. En kombinasjon av synlig treverk og malte flater er veldig i tiden. Flere velger derfor for eksempel malte overskap sammen med synlig treverk på underskap. Å kombinere ulike materialer på benkeplatene er også et grep for å integrere flere materialer.

Åpne skapløsninger og luft

Tiden for overskap er forbi! Vi vil ha et rent og luftig kjøkken, og bryr oss mer om estetikk enn skapplass. Vi velger åpne hyller, der vi setter de fine tallerkenene til skue for alle, og avstår fra dører.

Mange avstår i tillegg fra skap og velger istedenfor mer skuffer og praktisk innmat. Nå vil man ha en kjøkkenøy fremfor kjøkkenbord, og bruker spisestuen mer enn bare til fest.

Teknologien flytter inn

Hele kjøkkenet skal nå lyse, både over, under og inni skapene, samt under bordplaten. Det er små ladestasjoner for telefoner og nettbrett som er integrert i benkeplaten. Teknologien kan også sees i de mange kjøkkenapparater, som gjør hverdagen mer bekvem. Dampovner, innebygde kaffemaskiner og vinkjølere er mer og mer vanlig. Nå får du også platetoppen integrert med ventilator.